יינות חדשים על המדף:
ביקורות יין והמלצות למתכונים .
יקב עמק האלה: ייננית לין גולד.
סוביניון בלאן 2012 ( תוספת של 10% ענבי סמיון שרק הוא שהה בחבית )
צבע היין ירקרק בוהק, באף ריחות טרופים מינורים עם המון ירקרקות. היין קריספי בפה עם חמיצות לימונית מאוד ממרעננת. היין מעביר תחושה שיש בו המון פוטנציאל והוא רוצה להתפוצץ גם באף וגם בפה אולם הוא עצור לו.
מחיר : 74 ש"ח
קברנה פרנק 2010 ( תוספת של 4% קברנה סובניון )
14 חודשי חבית, 14.5%.
צבע סגול שחור אטום, קברנה פרנק במיטבו. פלפל לבן, פרי אדום,אקליפטוס, ירקרק באפטר טייסט, יין קר עם עפיצות קלילה ונעימה. המון פרי בשל יש בפה אח יחד עם זאת היין מאוד מרענן וחד. יופי של יין.
מחיר : 99 ש"ח
פטיט סירה 2009
16 חודשים בחבית, 14.5% אלכוהול.
צבע כפי שמתבקש מפטיט סירה שחור מבריק, אטום.
היין דחוס בארומות וטעמים נפלאים. יין מאוד עשיר בעל ספקטרום טעמים רחב מאוד. עוד ועוד טעמים בוקעים עם כל עירסול הכוס. יין מגובש מאוד וגברי מאוד . אפטר טייסט מעושן מענג.
יין נפלא.
מחיר : 118 ש"ח להגיש עם :
אוסובוקו טלה עם סלק
6 יחידות אוסובוקו טלה קטנות.
4 סלקים גדולים חתוכים לקוביות, 1 בצל, 2 גזר, 3 סנטימטר ג'ינג'ר, 10 שיני שום.
צרור טימין, 2 כפיות שום כתוש, צרור של גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק ללא העלים. מלח,פלפל,בקבוק יין אדום.
אופן הכנה:
בסיר רחב לסדר את האוסובוקו ולהניח עליהם את שאר המרכיבים. לצקת את היין האדום היין צריך לכסות את הבשר, אם יש צורך בעוד נוזלים יש להוסיף מים רותחים ) ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל כשעתיים.לקצוץ את עלי הפטרוזיליה שנשארו ולפזר למעלה.
טיפ להגשה: חופן של עלי נענע צעירים יעשו פלאים לטלה.
יקב תשבי : קברנה מרלו 2012
ללא חבית, 13% אלכוהול.
יין צעיר ועדין ללא יומרות . לקרר קצת ולשתות .
היין ללא חומרים מן החי ( כדוגמת חלבון ) והוא מיועד לצמחונים שבינכם.
מחיר : 45 ש"ח
יקב מוני-סדרת M: קולומבארד 2012
ללא חבית, 12.5% אלכוהול.
צבע קש צלול ויפה, ריחות לימוניים עם ארומה נפלאה של גויאבה. היין מאוד ארומאטי וזה מה שמייחד אותו. בפה יש רעננות .
מחיר : 39 ש"ח
סמיון שרדונה 2012 : 80% סמיון 20% שרדונה :
ללא חבית 11.5% אלכוהול. יין חצי יבש. לחובבי הג'אנר תמצאו בו ריחות של מלון כתום ופירות טרופיים. נו שוין.
39 ש"ח
יקב ססלוב ורוד 2012
בלנד ורוד מענבי שיראז, קברנה סובניון ופטיט ורדו.
יין וורוד עמוק צלול ומעניין. ריחות בשלים של תות שדה, דובדבנים מעט בננה בקצוות ( מעניין אם זה בגלל סוג השמרים או שילוב הפרי ) היין מאוד עדין בפה מה שיוצר איזון טוב עם הארומות החזקות. חמיצות טובה ורעננה. יין טוב שבקבוק אחד לא מספיק לזוג.
84 שקלים.
יקב גבעות: רוזה 2012.
בלנד של מרלו ופטיט ורדו.
יין בגוון אפרסקי עמוק, ארומות נפלאות של פטל טרי ודובדבן חמוץ. היין משחרר אין ספור טעמים עדינים של פרי טרי. בפה יש חגיגה אמיתית. יופי של יין. עשייה מוקפדת בעיקר בשמירת טריות הפרי. שאפו. הרוזה הטוב ביותר שטעמתי השנה.
89 ש"ח להגיש עם:
רוסט ביף של פילה בקר עם פטריות ביין אדום:
נתח שלם של פילה בקר במשקל קילו וחצי לפחות מיושן טוב. 5 פטריות פורטובלו מוצקות חופן פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור גרוס עבה, מלח ים גס, 2 כפות חרדל חלק, חצי כוס יין אדום
אופן הכנה:
לעשות פתח עמוק לכל אורכו של נתח הפילה ולהרחיב אותו עם 2 אצבעות, לקצוץ את הפטריות והפטרוזיליה ולהקפיץ על מחבט עם מעט שמן זית כשתי דקות להוסיף את היין והתבלינים ולצמצם עד שהפטריות יבשות. למלא את הפילה בקר בפטריות. למרוח על הפילה בקר 2 כפות חרדל חלק, לתבל בפלפל שחור גרוס עבה ומלח ים גס.
לחמם תנור לחום של 220 מעלות . להכניס את הנתח על תבנית משומנת קלות לתנור החם , לאחר עשר דק להנמיך את החום ל 180 ולאפות כ רבע שעה. להוציא מהתנור ולצנן מעט על קרש חיתוך.
טיפ להגשה: בזמן שהנתח מצטנן מעט להניח על התבנית שהיה בו הנתח עגבניות שרי עם הגבעולים לצקת שמן זית משובח, לתבל במלח גס וזרעי כוסברה להכניס לתנור חם מאוד לעשר דק ולהגיש עם הפילה.
גופנה שרדונה קברנה 2012: (Blanc de noir).
בלנד ייחודי המורכב מ-85% ענבי שרדונה, ו-15% ענבי קברנה סובניון.
ארומה נקייה עם קצוות טרופיות, יין יבש עם טאנינים רכים. 6 חודשי חבית העניקו גוף חסון וטעם נוקשה לפרי הבשל מה שאיזן אותו והעניק ליין משמעות אחרת. מרתקת ומענינת.
בקירורשל 4 מעלות היין במיטבו. יין שחובבי השרדונה חייבים לטעום .
109 ש"ח להגיש עם:
שקשוקה עם קציצות דג טונה ואנשובי:
לקציצות: 1 קילו דג טונה (אפשר להשתמש בדג טונה קפוא) טחון גס או קצוץ טוב טוב בסכין, לטונה הקצוצה להוסיף: חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה,חצי חופן נענע, כפית פלפל שחור גרוס גס,כפית ג'נג'ר קצוץ דק,2 כפות צלפים קצוצים,3 פילה אנשובי שטופים, 3 כפות פירורי לחם 1 ביצה.
לרוטב העגבניות: 2 קופסאות של עגבניות תמר מרוסקות, 2 בצלים חתוכים לקוביות, 1פלפל חריף ירוק חתוך לטבעות,1 כף צלפים,1 כף שום כתוש,חופן פטרוזיליה,חופן פטרוזיליה, 1 כף טימין טרי,1 לימון כבוש קצוץ, כוס יין אדום יבש, רבע כוס שמן זית.
להכנה: לערבב את כל מרכיבי הדג ולהניח במקרר לחצי שעה. ליצור כדורים קטנים.
להכנת רוטב השקשוקה: בסיר רחב לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את שאר המרכיבים ולהביא לרתיחה, להוסיף את כדורי הטונה ובינהם לשבור כמה ביצים ולהנמיך להבה לכסות ולבשל 5 דקות, לבזוק מעל חופן פטרוזיליה קצוצה.
יקב בר בכפר:
היקב יושב בתוך נוף הטוסקני המשקיף אל הרי נצרת והרי תבור, במושב שרונה
הכרמים נטועים בתוך כפר הנופש בר בכפר .היקב מייצר כ 3000 בקבוקים בשנה.
דובי בר חלם תמיד לעסוק בייצור של יין ולעת בגרות
החליט להפוך את החלום למציאות, וכך קם לו יקב בוטיק "בר בכפר"
מרלו 2010: 13.2% אלכוהול. ללא חבית,
צבע ארגמן מבריק, ארומות של פטל אדום, תותי עץ מעט מנטה ופלפל ירוק. גוף בינוני , חמיצות מאוזנת וסיומת ריבתית מענגת וחלקה.
70 ש"ח
שיראז 2010: 13.2% אלכוהול. ללא חבית.
צבע סגול בוהק, ארומות של דובדבנים, פטל וקסיס בקצוות יש עשבי תיבול ואספרסו. היין מאוזן גוף בינוני . אפטר טייסט מלא פרי בשל מענג.
70 ש"ח
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן